FREE Shipping Domestic Orders 30€

Ριζότο με προσούτο & μelixir μέλι πεύκου

risotto prosciutto honey

Τι συμβαίνει όταν μια Ιταλίδα φωτογράφος, μία Πολωνή food blogger και μία ελληνίδα παραγωγός μελιού συναντιούνται σε μία αγροτουριστική μονάδα στη Λιγουρία;

Ένα εργαστήριο γαστρονομίας και φωτογραφίας για όλες τις αισθήσεις! Και, φυσικά, ένα ριζότο με προσούτο & μelixir μέλι πεύκου.

Προσωπικά, πρέπει να παραδεχτώ ότι το μαγείρεμα δεν είναι η ειδικότητα μου, αλλά το φαγητό σίγουρα μπορεί να φωτίσει την ύπαρξη μου. Όσον αφορά την «φωτογραφία φαγητού» θεωρώ ότι πρόκειται για έναν συνδυασμό τέχνης, επιστήμης και προοπτικής που έχει την δυνατότητα να επικοινωνήσει κάτι παραπάνω από τη στιγμιαία εικόνα ενός έτοιμου πιάτου… μπορεί να μεταδώσει το άρωμά του, τη γεύση του, την μεταβαλλόμενη κατάστασή του μέσα στο χρόνο.

Αυτό το εργαστήριο υπήρξε ένα συλλογικό εκπαιδευτικό ταξίδι και εδώ μπορείτε να βρείτε το original post (Polish & English Version)

By Paulina Gawron:
Πριν ξεκινήσω με τη συνταγή, θα ήθελα να αριθμήσω ορισμένες μικρές αλλά σημαντικές συμβουλές για το ιταλικό ριζότο προκειμένου να επιτύχετε το επιθυμητή γεύση! Έτοιμοι?
  1. Μηδέν βιασύνη! Αυτό το πιάτο απαιτεί νωχελικές και χαλαρές κινήσεις.
  2. Φάτε το ενώ είναι ζεστό! Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βιαστείτε ;) Πιστέψτε με, η γεύση θα εξιτάρει τους γευστικούς σας κάλυκες.
  3. Ο τύπος του ρυζιού που χρησιμοποιείτε είναι παράγοντας υψίστης σημασίας.
  4. Τέλος, οι παραλλαγές στη συνταγή μπορεί να είναι προσωπική υπόθεση, αλλά θυμηθείτε! Δεν προσθέτουμε τυρί σε πιάτα με θαλασσινά και ψάρια! Για τους Ιταλούς αποτελεί τρομερό αμάρτημα!
ingredients risotto
Συστατικά (4 μερίδες):

 

- 360 γρ. ρύζι Arborio
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 40g βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 50 γρ. βούτυρο
- 4 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σ. μelixir μέλι πεύκου
- ελαιόλαδο
- λευκό κρασί
- αλάτι/ πιπέρι

 

ingredients risottorisotto ingredients onions

Εκτέλεση:

Μαγειρεύουμε το ζωμό. Τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά, έτσι ώστε όλοι οι κόκκοι του ρυζιού να γυαλίσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λευκό κρασί και μια κουτάλα από τον ζωμό. Από αυτή τη στιγμή και μετά χρειαζόμαστε υπομονή! Όταν βλέπουμε ότι το ρύζι στεγνώνει, προσθέτουμε άλλη μία μερίδα ζωμό. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία έως ότου το ρύζι γίνει al dente. Όταν είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κομμένο σε φέτες προσούτο, το βούτυρο, την παρμεζάνα, το μέλι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά και το σερβίρουμε!

recipe recipe

Μια μερίδα περιέχει 588 kcal.

Τελος, επιτρέψτε μου να μοιραστώ ορισμένες πληροφορίες για το ελληνικό πευκόμελο από γαστρονομική και διατροφική άποψη. Το μέλι πεύκου, λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων, δεν είναι πολύ γλυκό. Η γεύση του είναι ξυλώδης και θυμίζει καραμέλα. Έχει κρεμώδη υφή, εκπληκτικό χρώμα, εξαιρετικό άρωμα και απαλή γεύση που το καθιστά ιδανικό για το ριζότο μας! Επιπλέον, το ελληνικό πευκόμελο παρουσιάζει αξιόλογες αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για τη θρεπτική αξία του "εδώ".

melixir greek pine honey

Buon appetito!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published